Over ons

Over onze dromen en wat ons bindt

Wij zijn niet meer gevangen in moeten

Wij zijn Richelle Verhoef (rouw- en verliestherapeut), Eline Potter (haptotherapeut) en Naomi Radewalt (lichaamsgericht therapeut). Wij geloven dat ieder mens behoefte heeft aan contact en verbinding. Verbinding waarin alles er mag zijn en iedereen kan zijn zoals hij of zij is. Zonder oordeel zodat niets het contact in de weg staat. Open, nieuwsgierig en vrij zonder de beperking van angst. Dit ervaren wij in ons contact en willen we graag uitbreiden.

Een dag zonder oordeel

We kennen elkaar al jaren. Als studiegenoten, collega’s en vriendinnen. Ook zakelijk werken we al geruime tijd samen. Ons eerste initiatief was Een dag zonder oordeel. Een ervaringsgerichte dag van verbinding, bewustwording en genieten waarbij we niet in de rol van trainer stapten, maar zelf onderdeel van het proces waren. Een dag zonder oordeel deden we naast ons ‘gewone’ werk, echter onze samenwerking smaakte naar meer en hieruit is het Centrum voor onbegrepen klachten geboren.

Richelle Verhoef

Mijn naam is Richelle Verhoef (1971). Ik ben getrouwd, moeder van drie lieve meiden en ik woon in Zoetermeer. Naast mijn werk bij het Centrum voor onbegrepen klachten ben ik (parttime) strategisch adviseur bij de Rijksoverheid en ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk Free2Feel als rouw- en verliestherapeut.

Ik heb een financiële achtergrond (bedrijfseconomie en postdoctoraal accountancy) en ben jaren actief geweest als accountant en in diverse management rollen. Totdat ik tegen mijn grenzen aanliep en een burn-out kreeg. Ik werd gedwongen om stil te staan en eens te bekijken waar ik eigenlijk mee bezig was. In dat proces ontdekte ik waar ik heel blij van word en dat is verbinding voelen met mensen. Verbinding van hart tot hart. Waarin verschillen wegvallen en echt contact ontstaat. Zonder oordeel en met openheid. Deze fase van persoonlijke en bewustzijnsontwikkeling heeft geleid tot een nieuw pad. Na diverse opleidingen op het gebied van coaching en rouw & verlies voel ik me bevoorrecht dat ik, buiten in de natuur, mensen mag begeleiden bij hun rouwproces. Een proces wat niet alleen over de dood gaat, maar vooral over het leven.

In rouwprocessen staan emoties, gedachten en overtuigingen vaak centraal. Als hier geen ruimte aan wordt gegeven kan dit niet alleen leiden tot mentale maar ook tot fysieke klachten. Ik voel me geïnspireerd en dankbaar om, in verbinding met Eline en Naomi, mijn bijdrage te leveren aan het Centrum voor onbegrepen klachten.

 

Richelle Verhoef

Eline Potter

Mijn naam is Eline Potter (1975). Ik ben getrouwd met Theo. We wonen aan de rand van Delft, waar we genieten van de rust maar ook regelmatig de gezelligheid van de stad opzoeken.

Ik heb zo’n 15 jaar gewerkt op het gebied van Human Resource Management (beleid en advies) en hoewel ik het altijd leuk heb gevonden, wist ik ook dat ik niet volledig mijn hart volgde. Maar waar mijn hart me zou brengen wist ik toen nog niet. Vanuit diverse richtingen in persoonlijke ontwikkeling heb ik uiteindelijk gekozen voor een studie haptotherapie. Ik wilde geen ’trucjes meer om te veranderen’, ik was geïntereseerd in ervaren in het moment en dat ik daarbij zelf het instrument zou zijn. Ik zocht authenticiteit. Mijn intentie was destijds niet zozeer om therapeut te worden, dat ontstond pas later. Wat een mooi vak om ook andere mensen te kunnen helpen om dichter bij hun gevoel en daarmee bij zichzelf te komen. Nu kon ik voelen dat dit was waar mijn hart lag en dat ik dit wilde volgen. Ik ben nog steeds blij dat ik deze keuze gemaakt heb en dankbaar voor de verbinding en verdieping die ik ervaar met mensen die ik ontmoet in mijn praktijk Haptobron.

Waar ik ook de blijheid en dankbaarheid in voel is de fijne samenwerking die ik met Richelle en Naomi ervaar. Het is mooi om vanuit inspiratie en verbinding met en van elkaar te leren en iets moois op te zetten. Ik zie veel mensen in mijn praktijk die worstelen met pijn en fysieke klachten. Haptotherapie helpt om bewust te worden van je grenzen en te leren luisteren naar signalen van je lichaam. De kracht van het 3-maanden programma is de combinatie van therapie met groepstraining. Ook committeer je je aan 3 maanden intensief aan de slag gaan, deze focus gaat je zeker verder helpen!

Eline Potter

Naomi Radewalt

Mijn naam is Naomi Radewalt (1975). Ik ben getrouwd met mijn grote liefde Jasper en we wonen met onze twee katten in het landelijke Zuidland nadat ik bijna dertig jaar in Rotterdam heb gewoond.

Ik heb als bedrijfskundige ruim 22 jaar in verschillende rollen in het bedrijfsleven gewerkt. Daarbij heb ik ervaring opgedaan als manager, leidinggevende, organisatieadviseur, coach en projectmanager bij zowel profit als non-profit organisaties. Steeds meer ben ik gaan voelen dat ik in een andere context wilde werken. Ik ben opleidingen gaan volgen die het mogelijk maken een nieuwe koers te varen. Ik deed een opleiding tot lichaamsgerichte traumatherapeut en voice dialogue facilitor. En heb mijn eigen praktijk voor lichaamsgerichte therapie InEssencia.

In het Centrum voor onbegrepen klachten komen mijn verlangen en mijn ervaring samen. Ik geloof erin dat iedereen zich aangesloten wil voelen met zijn essentie. Werken vanuit mijn hart en mijn intuïtie zijn belangrijk voor me. Precies op dát kruispunt tussen wat ik wil, wat ik kan en wat ik voel dat de wereld nodig heeft, wil ik werken. De samenwerking met Eline en Richelle biedt dat en nog veel meer: verbinding, verdieping, persoonlijke groei, kwetsbaarheid, openheid en onvoorwaardelijk mezelf mogen zijn.

Naomi Radewalt Lichaamsgericht therapeut

Probeer niet de wereld te veranderen, maar kies ervoor om je denken over de wereld te veranderen.

Een cursus in wonderen